söndag 25 januari 2009

Sillbio!

Pulveriserat vatten, dis, dimma, stoft. Den letar sig in i alla skrymslen som möjligen kan absorbera fukt. En rysning elektrifierar kroppen som snabbt svarar med ståpäls. Huvudstaden känns blöt, dov och seg på ett snorigt sätt. Efter en veckas flunsa och frossande i Havsöringens Hemligheter flödar abstinensen ur öronen.
Måste bara ut och vädra redskapen. Ett kast räcker, kastdobben kommer tillbaka i två delar.
Hmm, det här börjar ju bra! Ett objekt i vattnet drar till sig min nyfikenhet. En Tv-dosa....Fantasin skenar! Sidärja, inte undra på att fisken vet vad vi håller på med. De smygtittar naturligtvis på Fiskedrag, jakt & fiske mm. Alla nya knep o trix reflekteras direkt ner till invånarna i den undre världen. Timmar kommer timmar går men det är bara fukten innanför overallen som får mig att kvickna till med jämna mellanrum.
Förvånade turister stannar upp i sina fotoorgier när en mörk gestalt smyger in på Stadshusområdet. Jag verkar vara lika exotisk som jultomten. Tissel, tassel och fnitter surrar i den mättade luften.
Det var jag som fick ge bort en turistupplevelse istället för att bli bjuden på en Öringupplevelse denna dag. Men de bju ja på!
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

Inga kommentarer: