lördag 16 januari 2010

Orört Mörker !

Det är dagen D.
Varm nyponsoppa i termosen, "nya" skär på isborren. Jag nålar fast två plåtbitar på overallfickan, det är dags. MörtSheriff Herr D är fokuserad, laddad och obeveklig.
Stående vid iskanten iaktar han premiäropportunisterna som sprider ut sig vind för våg runt sjön.
Ögonbrynen stramar åt ner mot näsroten, rynkorna i pannan får en Korp att hest flyga till skogs. Ett stadigt grepp om isborren sen bär det iväg. Idag är jag fast beslutsam, ingen skall slippa undan mitt själsliga raseri. Blicken är spikrak, första offret har ingen aning om vad som komma skall.
Ett knyck i mörkret, ett till, linan drar mot Väst i hålet, mothugg, fast fisk.....Iiihaaa! Den onde och den fule har lämnat borgen, spegelbilden i hålet är ett barn vid sockervaddståndet. Alla hurrar runt om på sjön, fisken är på humör vilket genast färgar av sig på stor som liten i färggranna värmeplagg. Ett knippe vilsna Rödingar fick lämna djupet för att senare få gomseglet att surra.
Jag tror ingen gick hem utan full pott. Imorgon är en annan dag för MörtSheriffen men han har ett lenare drag i nunan.

2 kommentarer:

K-Mark sa...

Gick alltså "något" bättre jämfört förra helgen!

Herr D sa...

Du var nog bara lite klen i armarna K-Mark ;-)
Nä, det var en hiskelig skillnad, om man känner på skären så visst är dom vassare än de gamla men inte mycket tycks det. Men si vilken fröjd när man strycker ner spiralen i isen, o så fick jag fisk också. Kan inte bli mer än hälften så bra...