söndag 15 augusti 2010

Tjirtjam !

Efter 1 timme och 15 minuters båtfärd på den mellersta Kaitumsjön når vi Tjirtjam. Även fast avståndet är kort ner till Taivek så är både luft och vatten kännbart svalare. Det är svårt att få nog av naturen runt omkring. Förundrat står man och kikar åt alla väderstreck och bara njuter.

En kall pilsner med tilltugg smakar sällan så gott som här. Men man kan inte hålla sig från vattnet allt för länge, fisketarmen suger lika hårt fortfarande trots att fisken biter i hela tiden.
Öringen som lurade mig första dagen sitter fortfarande kvar under rocken och retas.
Vi har vädrens makter med oss hela dagen och solen ger oss återigen ett stämningsfullt återtåg ner mot bergstopparna. Det är dags för refrängen, fyrtaktaren puttrar på medans vi småflinandes sitter och myser i båten. Kan man ha det så mycket bättre än så här?Det är nog svårslaget!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser härligt ut Dan!
Jag har själv varit uppe en vecka i Jämtland, där vi vandrat och fiskat. Hade dock inte varit fel med fler fångster. Vart mycket småöring och ett par runt kilot.

När törs man börja fiska öringen vid kusten igen måntro - Slutet på September? Det kliar redan i fingrarna.

Hade gott!


Hälsningar,
Rasmus

Herr D sa...

Halloj Rasmus,
Härligt var ordet, vad gäller öringen så finns de redan i träsket men dock sparsamt bland laxbumlingarna, svårfångat dock.
Vem vill inte ut till kusten och jaga, jag kommer nog att vara i ivrigaste laget som vanligt så september börjar jag nog patrullera.
Ha det o skitfiske på dig.

Anonym sa...

Vi kanske kan höras av i slutet av September för lite HÖ-fiske på... ja, du vet var!

Om ett par timmar drar jag på en fjälls-weekend upp tilli Särna/Idre FVO för lite vandring och fiske!


/Rasmus