fredag 1 oktober 2010

Havsöringspremiär !

Idag har tiden runnit ut för våra fiskebröder i väst för mig har den bara börjat. Kusten suger, ja! inte på det sätt det i dagligt betongmål skulle uppfattas som dåligt. Kusten drar helt enkelt, varken ornitologer, vardagsstrosare eller surfare av alla de slag syns till.

Visslande vingar av sträckande sjöfågel och en och annan mås trumpetar ut sin närvaro annars hörs bara havets musik. Solen värmer i ansiktet och vattnet är klart med en lagom vind för att hålla flugan i luften.
Frågan var bara, finns det någon silverblänkande raket på grundfladerna en sådan härlig höstdag. Ja! si det fanns det, det kan kännas som evigheter och man tror att det är glömt. Men i samma sekund som det karaktäristiska knäppet i draget kommer så vaknar alla sinnen.

Vad var det? Det kändes inte som en grundstötning, jag fortsätter att veva.....knäpp....några vevtag till, vevstopp. Smack! Upp i luften i en trippelroll och spöböj. Härliga känsla, efter en kortare kamp bedömmer jag fisken till straxt under 50 och lätt krokad så han får sprattla sig loss vid mina fötter.

Kvällen kommer med dropptunga moln fronterat av en röd solnedgång. Vilken start!

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Herr D till första silver nappet!
Blir man sugen eller!!!!
// Juha

Anonym sa...

Härligt!

/Tedden

Anonym sa...

Tjena D,

Var ute för två veckor sedan och var såklart ensam med fågelskådarna. Inte en tillstymmelse till fisk då.

Begav mig ut igår men kom bara fram till vägbommar, privata vägar och andra hinder. Bestämde mig för att åka hem efter några av dessa...

Grattis till firren - Var det på vanliga stället?


Hälsningar,
Rasmus

Herr D sa...

Halloj Rasmus!
Japp, det kan man säga, var även ute en sväng efter jobbet idag, såg två fiskar utanför skeppsholmen men inget som ville bita i.
Ha det :-)

Jonas sa...

Bra där, första frostnätterna har passerat så nog är det dags. Skönt med känning!