söndag 12 december 2010

Psykisk Parantes !

Är man knasig, annorlunda eller rent ut sagt psykiskt luddig? Om man lyssnar på den stora massan i bekantskapskretsen så är nog svaret entydigt. Lite knasig är du nog....eller mycket just för tillfället. Vem ger sig ut i 10 minus, pulsar fram i knädjup snö genom skog och upp över berg för att med livet som insatts slira runt på glaserade stenar. Allt för att "kanske" men förmodligen inte lura en HavsÖring till hugg.

Hälften vågat hälften vunnet. Att våga är en sak att vinna en annan. En stor dos insikt och eftertanke bör man dock bära med sig i denna typ av landskap. Säkerheten måste gå först och detta gäller även fast det ser oliiidligt hett ut just där snön ligger djup på bergskammen och döljer en och annan fallgrop. Det skulle inte vara kul att åka i sjön så här års, ännu värre med en bruten lem eller i medvetslöst tillstånd.
Nä, viss klokhet är att föredra, detta gäller även vid isburet fiske. Snön kom tidigt i samband med isläggning. Det ger oftast en dålig kärnis med porös dubbelis.

Lite idiot är man nog, men jag klassar det som psykiskt sunt att vilja uppleva det lugn naturen ger alla tider på året. Snart är det Jul, kanske kommer tomten med en stark silverpjäs på linänden!

2 kommentarer:

Sportfiskare.nu sa...

Förstår inte frågeställningen!?!? Känns som du utgår från något helt påhittat!

Herr D sa...

Precis, Storfiskarn, vad är det jag säger egentligen?