tisdag 27 december 2011

Våren är kommen?

Jag vaknar mitt i natten av att grannens alla pinaler dansar runt i en osynkroniserad plåtbalett mellan balkongväggarna. Trädgrenar gnider och slår bekymrat mot allt i dess närhet. När jag sedermera stegar ut på gården ligger soptunnor, grillar, grenar och allt möjligt bråte utkastat, stormen hade fest igår och bakfyllan är uppenbar.


Högt vatten i grumlig nyans möter en sliten kusträv, det som nådde till midjan vid mitt sista besök räcker nu över brösthöjd. Jag kan inte ta mig till revet jag vill. Jag kan inte nå det från där jag står och jag kan inte vada ut genom djuphålorna. Jag får helt enkelt söka nytt som gammalt och hoppas på det bästa.


Väder och vind löper amok i ren schizofreni. Solen skiner i mitt ansikte med 8 grader, småfåglar trallar runt i träden, det känns vår. Vinden biter i och ryster hårt i både spö och kropp, en känsla av Höst. Men enligt almanackan är det Vinter....kontrasten från i fjol är påtagande. Det bästa infann sig dock inte, hem traskar jag med en desorienterad årstidskänsla men ändå glad att jag fortfarande kan jaga HÖ på öppet hav.

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att stormen förstör så mycket, både hus, skog och fisket.. Snart är det havsörings premiär nere i skåne :) ha det gött och skitfiske// Jarkko FlugFiskeSnack

Herr D sa...

Detsamma Jarkko,
Är det det 1 Jan ni får börja i skåne. Vart går gränsen till "Västkustfisket"skånekusten och Åretruntfiske i Östersjön, har du någon koll på det? När det gäller förbud på HÖ.

Anonym sa...

Som jag såg elr fattar så får man fiska på kusten från Båstad till Bromölla redan 1 Jan till 15 Sep efter havsöring.. Men sen får man hålla koll på fredningstiderna utanför åmynningarna.. Sen Halland och Blekinge har andra regler, jag har för mig att i Halland börjar man sin havsöringsfiske lite senare på året mars, april månad! Jag var fiskade lite igår i Blekinge, hade bra gädda fiske fick 6-7 gäddor på fluga :) Kommer lägga upp något inlägg idag eller imorgon på hemsida..

Ha det gött och skit fiske Herr D! :) // Jarkko FlugFiskeSnack

Anonym sa...

jaha, du är ute och dänger i oväder...kan själv meddela att det varit öppet vatten ända in i bergslagens skogar till igår. Men är det nog klippt.

Men mild vinter har sina fördelar.
Vättern kanske kan locka?

/Tedden

Herr D sa...

Väder är inget hinder "oftast" det vet du Tedden.
Vättern lockar, vi får spåna på det.
Vi ses 2012 :-)