söndag 2 december 2012

Nyfikna Oegentligheter!

Vi patrullerar mellan öar, vikar och grund.
Folisofen i mig fundera på hur likt vårat irrande mellan tänkta spots kan liknas med livet själv. På unga dar vek man av åt det håll som tycktes godtyckligt för stunden utan aftertanke på vad beslutet egentligen kunde ge för konsekvenser.
Ibland gav den invalda vägen helt nya perpektiv på livet och en ren lyckoträff, andra val gav mig ett elände och startade en process som krävde ånger och eftertanke.
Idag vet man bättre eller så kanske man bara tänker efter lite mer? Inte för att alla val idag är till guld framvaskat, nejdå inte alls, nog finns det stunder man önskar man vaknat upp tidigare och gjort ett annat val. Men så är livet och så är HavsÖringsfiske. Du kan ångra det du gjort men du kan inte göra det ogjort lik förbannat. Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och fatta de rätta besluten är A och O.
Som ung såg jag endast 1 = en Säl i Östersjön, en! Exotiskt kallades det då. Idag ses de som en invasiv art i vår skärgård. Skulle jag nu vara ute på ornitologiskt ärenda hade jag nog fortfarande tyckt att det var lite roligt att se en säl. Men jag fiskar ju HavsÖring och då vill man inte ha en nyfiken säl simmandes i cirklar runt båten på 20m avstånd.

Men det var en skön dag i trevligt sällskap (förutom Sälen då).
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

Inga kommentarer: