måndag 16 september 2013

Den Gröna faran !

Det finns gott om flugmönster men det verkar som om det i dags datum bara finns 2 Gröna Faran. Gösta Larsson som är far till den första vilken jag inte visste av innan jag kluddra ihop min egen design.
Nu finns det egentligen inte någon direkt likhet mellan flugorna förutom den gröna färgen. Men en sak är säkert, det fungerar riktigt bra. Kanske borde jag fundera ut ett unikt namn till min kreation?

 
Nu är det ju så att denna fluga inte kan eller snarare sagt bör inte fiskas på traditionellt nymfvis eller torrt som ni kanske förstår. Nej det krävs lite andra tankar bakom denna förförelse. 

Den skall fiskas snabbt! Forsnackar med bra drag i vattnet. Från ankelhöjd till midjan, ja till och med djupare bara det drar bra i vattnet. Fullt utkast i 45 graders vinkel nedströms men stram lina och låta flugan pila snett in i strömmen.

Det är inga snälla hugg, det smäller bara på....pang! Det är nog sättet den fiskar som inte ger fisken en chans att fundera så mycket på vad som brinner förbi. Kanske ska den döpas till något snabbt?
 
Jag får nog fundera lite på det.

Inga kommentarer: