lördag 3 januari 2015

Nya Tider!

Årets första Öringpass går av stapeln mitt under stormande vindar och vårvärme. Man blir ju inte riktigt klok på vädret nuförtiden. -9 ena dagen för att klippa till med +10 den andra....

Jag har bytt lokaler, det som en gång var min barndoms vatten är åter mina jaktmarker på heltid. I 20 år har jag brottats mot betongen i Tjockhult, jagat fritt vatten vid kusten efter timmar av bilkörande. Nu ser det annorlunda ut. Det finns gott om obebodd kust och tiden till kortaste kustfisket är endast 10 minuter bort.

Det saknas dock något, jag sneglar avundsjukt på våra fiskevänner Nicka och Kenny. Att lura en sådan Öring på den här kusten från land kommer nog aldrig att hända.
Jag går bom mitt första pass för året som så många gånger förr.


Skulle jag mot förmodan sakna de grå väggarna och avgaserna kan jag kränga på mig vadarna och trampa ner till NyköpingsÅn på 4 minuter för att åter jaga B3Öring. Det är dock inte lika lockande som kusten. Kusten är friskare, mindre folk och mer yta att kasta av både på gott och ont. I ån vet du att det står en del Öring, på kusten kan du jaga tångräkor i flera km...


Men jag känner mig vid gott mod, många nya platser finns att undersöka. Ni vet ju hur det är.
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!   

3 kommentarer:

Emil Lindskog sa...

Hej Herr D!
Försökt att få tag på Grizzly Lures Heksen, men det verkar som om den har slutas produceras. Du kanske inte har någon över du kan tänkas att sälja?

MVH Emil

Herr D sa...

Halloj Emil

Det stämmer, de har slutat att tillverkas för tillfället på grund av blyförbud. Jag har kontakt med Jens som tillverkar dom och han försöker hitta ett supplement men det går långsamt.

Tyvärr så är min draglåda nästan tom på Heksen så dem håller jag hårt i. Jag fundera på att börja tillverka dom själv om inte Jens fortsätter att tillverka dom.

Jag återkommer om status på något sätt framöver.

Mvh Danne

Emil Lindskog sa...

Mm, jag vet att det råder blyförbud i Danmark och det sista jag hörde var att det skulle komma en blyfri ersättare till hösten 2014.

Jag är själv intresserad av att göra en avgjutning av draget eftersom vi har betes tillverkningskvällar i fiskeklubben.

Så har eftersökt beten rätt länge nu, så har du ett drag i en färg du inte tycker om eller som du aldrig fiskar med så är jag beredd att gå upp en 3-400kr för ett drag.

Mvh Emil.

Förövrigt så tänkte jag prova på Nyköpingsån till nästa helg för första gångem, har du några tips?