måndag 1 juni 2009

Kompromiss av Längd o Känsla !

Sen eftermiddag och iver är aldrig en bra kombination när man skall åka en längre sträcka. Väl på plats visar det sig att även HornGäddan har ett ess i rockärmen. De håller sig på ett retsamt betryggande avstånd för att nå med flugspö. Men min vana trogen så brukar jag inte ge mig ut obeväpnad. Både kustspöt och en klass högre flugspö ligger i bilen som backup.
Efter en kortare biltur och promenad till något tillgängligare lokal upptäcker jag till min fasa att flugrullen blev kvar på biltaket.......Hmmm, jag orkar inte gå tillbaka nu. Parkering var full av bilar då jag lämnade platsen. Satan, jaja rullen var ingen dyr historia än då!

Men vad gör jag nu...? Nöden har ingen lag så på med haspelrullen på loopen sen bar det av, och jisses vilket drag. Långa drillningar på hugg långt ut i det blå gav en riktig rysning genom kroppen. När jag sedermera vankat tillbaka till bilen ser jag till min förvåning att parkeringen är tom och min rulle ligger kvar på biltaket.......Det finns fortfarande hopp för mänskligheten till synes, härligt med ärliga människor.
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

7 kommentarer:

Jarkko Pykilä sa...

haha jasså du satt på haspelrulle på flugspöet :) Men det ser ut att funka lika bra på flugspöet än på kastspöet :)

Herr D sa...

Oja, det funkar Jarkko, lite klurigt att kasta men man kommer långt och har känslan kvar....riktigt kul. Såg att ni varit på jakt ni också :-)

Jarkko Pykilä sa...

okej ja där är riktigt fin känlsa att få fisk på flugspöet.Det är mycket roligare än att få på kastspöet tycker jag. Ja vi var ute förra helgen och fiskade lite. Men det blev mest massa horngäddor på fluga och någon havsöring :) Få se o det blir någon fiske denna helgen också. Vi brukar vara ute rätt så ofta minst 2-3 gånger i veckan. Men mest på helgerna.

Jari sa...

Känner igen känslan, glömde pluskan vid en kortautomat en gång.
Kom fram till automaten med hjärtat i halsgropen och den låg kvar. Värre gick det för en kompis i Norge, han körde iväg med en fin Hardy rulle på biltaket. Den rullen var bara att kasta efter han hittat den i diket.
Har varit in tidigare och sett filmerna som grabbarna i fiskebloggen filmat, såg föresten att våran Orkla vecka34 fanns ute på fiskeresor.se. Vi har bytt vall och fiskar en vecka tidigare i år.

Micke sa...

Huj fiskebroder.
Refererar till ditt tidigare inlägg så nu får vi fiskare väl vara glada:

http://isabellalovin.com/2009/06/07/isabella-pa-vag-till-eu/

Herr D sa...

Jajamensan....nu får vi in en iller i tupphuset, ska bli mycket intressant ;-)

Honken sa...

Ja det är lika bra att vara beväpnad till tänderna ;) Appråpå flugrullen, skönt att den låg kvar, men vi flugfiskare är ju gentlemen, inte sant...