onsdag 20 maj 2009

Silverormen är här!

En långhelg står för dörren. Kompledig och klämdag, det ger fisketid!
Då jag snurrat runt i Asiens fuktiga storstadssurr har tanken vilat i mitt bakhuvud ” biter HavsÖringen på kusten nu, har tiden sprungit mig förbi eller är det så trögt/sent som det muttras om i fiskebutikerna”?


Kan det vara så att den silverbeklädda ormen redan hunnit slingra sig ända upp hit från de djupa haven? Många frågor kräver svar! In i plåtkanonen, på med ryggrads GPS:en och iväg.
Vattnet är klart och grönt, kanske något klen vind. Jag vet att det inte kommer att krävas många kast för att se om HornGäddan har anlänt. Ingenting! En timme svischar förbi utan ett nyp, inte ens en siluett av något havslevande som nyfiket följer mitt bete. Då så! Då blir det HavsÖring vi jagar idag basunerar jag inom mig.

I samma sekund får jag kontakt, skuggor av en,två,tre följsamt slingrande varelser ”Sidär ja” då var de här i alla fall. Har man väl fått kontakt ser man dem över allt. Det är lite som att Plocka svamp, du måste hitta den första sen är alla gula löv helt plötsligt kantareller.
Livet leker, de är inte helt lätt att kroka men kul är det. Var och vartannat kast är fisk på och naggar, tuggar, tappas och krokas. Mellan varven blossar koken upp som små grytor bara metrar ifrån mig. Fisk överallt!

Det smäller till i spöt! Detta känns tyngre och elakare…..tyckte jag mig se en Öringsiluett i vågorna. En blank krigare med fettfenan i behåll får gå tillbaka efter att jag smått förvånad slagit ihop käken igen. Ja! Jag har ju sett att det går att lura Öringen trots att NäbbGäddan intagit kusten i ”HavsÖringens Hemligheter” men det var i Danmark? Det funkar tydligen här också.
En dag gången men mången kvar till och fången.
Man vet aldrig Vad nästa kast för med sig!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjoho din gamla luring.
Ser att det går att få hornisar även på HÖ-bete. De blandar sig med silvtret, men i röken får du fina gröna skelett!Och god spis som de säger i D-mark...Borde vi inte planera för DK- resa nästa år?

Gotland tar vi inte bort iaf. men att utöka det hela är nog bra.../T

Jarkko Pykilä sa...

Jasså dom har kommit till er också :) Du borde testa ta dom på flugspöet med glittriga flugor kanon kul är det.

Herr D sa...

Heksen lurar det mesta Tedden ;-)

Det kommer det också Jarkko, vindarna tillät inte det denna gång :-)