lördag 17 oktober 2009

Omkastade dagar!

Ankommer sent Torsdag kväll till ett dimmigt Gotland.
Mer regel än undantag har blivit ett slagord om den yrkesgrupp som ständigt kan trampa i klaveret utan att få sparken, man kanske skulle bli metrolog på SMHI? Eller är det kanske bara TV4 som inte öppnar dörren och tittar ut, bor i en källare och siar om vädret i ett gammalt ålskinn? Nä, kuling för mig är inte en smekande vindpust med kvarliggande dimbankar.
Fel blev även dagens jakt på silver. Endast två ivriga sprall jagade lekande ikapp efter mitt drag ända fram fötterna. De bestämde sig kvickt för att stolpen mitt i vattnet inte hör hemma i deras lokaler och avvek i det bestämdaste ut över pallen igen.
Döm om våran förvåning när det vädermedium (yr.no) som man ”oftast” kan lita på sätter upp lätt bris på hemsidan till Lördagen och vi vaknar till gormande hav och rivande vind. Är Fredag Lördag och Lördag Fredag?
Tur att Gotland bjuder möjligheter för alla väder. Ett gott i allt det onda är att nya pallkanter måste upptäckas och nya erfarenheter lagras för framtiden. Det första stoppet ger inte något resultat, vi bestämmer oss för en annan position. Väl framme kliver vi ur bilen, Tedden tittar uppgivet rakt in i mina ögon.
-Jag glömde spöt!
Du snackar säger jag och flinar.
–Nej jag glömde spöhelvetet på det andra stället! In i bilen och iväg i ett dundrande tempo.
Det var fler människor i krokarna men vi har med ärliga Gotlänningar att göra. Tedden utbringar ett rungande ”Mos” när han återförenas med sin klinga. Det blev ingen laglig raggare denna dag heller, endast en sprall väljer att bita i stålet för att snabbt få kila tillbaka över djupkanten.
Nya tag imorgon. Man vet aldrig var nästa kast för med sig!
(bild 2 och 4 Tedden)

6 kommentarer:

Pike sa...

Skönt att höra om ärliga människor för en gångs skull :)
Fortsatt skitfiske på er

Herr D sa...

Tackar, jo de finns fortfarande de som kan hålla fingrarna borta från andras redskap och ägor. Gott är välan det :-)
Skitfiske på dig!

Andreas sa...

Tjena Danne. Detta är Andreas du mötte i strömmen i lördags (?).
Idag är det halvdag så jag kom till jobbet klockan 6 och ska dra klockan 10. Sen blir det lite gäddfiske i nynäshamn :).

På lördag KANSKE jag drar ner till strömmen då jag tror mig polare kommer vara för bakis för att köra bil. Ska du ner nåt i helgen?

Herr D sa...

Halloj Andreas!
Ja det finns en överhängande "risk" att jag patrullerar betong imorgon eller Sön :-)

Andreas sa...

Blev inget för mig idag sorry. E lite bakis. Får se om jag drar ner imorgon istället.

Herr D sa...

Halloj Andreas,
Det var ingen hit igår, helt lugnt och öde. Inte ett nyp och inte en fisk i sikte.