torsdag 28 januari 2010

Krabba på Krabba!

Nedsänkt i golvet på fuskjapanvis så vi stela västerlänningar inte bryter våra långa skraltiga ben sitter jag nu förväntansfull på vad som skall serveras.
Jag är på en krabbrestaurang någonstans i Nagoya.

Förrätten skvallrar om vad som komma skall. Bläckfisk, rom i olika slag, tofu och kokt kungskrabba och jag har inget att klaga på än så länge. Sashimi på kungskrabba dyker upp, det ser helt fantastiskt ut....men, ja för första gången måste jag säga att detta var ingen höjdare.
Jag är inte kinkig men det segar och glider runt i munnen. Kan inte komma på något annat än....nä, jag kan faktiskt inte ens komma på vad det kan jämföras med.
Men sen rinner det bara på! Krabbor i alla dess former. En hårig krabat dyker upp filead och skuren som bara en Japan kan göra. Gudomligt!
Inte alls en dålig början på denna resa. Kanske får man tillfälle att kroka något levande också!



3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser smaskigt ut!
Iväg och jaga okända arter.

/Tedden

Jarkko Pykilä sa...

Det ser inte speciellt gott ut. Men det smakar nog gott :D Du har väll fiske spöet med?

Herr D sa...

I princip allt är gott om man gillar sushi och sashimi.
Tyvärr så var kappsäcken för full för spöt men det kanske går att få till något ändå. Det är bara tiden som skall räcka till.
Ha det Jarkko :-)