söndag 9 januari 2011

Nya tider!

En ny sol stiger bakom ryggen på mig medans jag borrar det första hålet för året. Det dröjer en liten stund innan jag anar ett ryck i djupet. En stridbar RegnBåge bonkar mot istaket innan jag lyckas lirka upp en gångare ur hålet. Fenorna och den slanka kroppen skvallrar om att den gått en längre tid i sjön.
Nytt år nya möjligheter, så brukar det låta runt om i fiskeriket. Men vad är det som händer runt om i världens alla hörn. Fåglar störtar döda till marken på helt skilda håll, fiskar och krabbor spolas upp döda i tusental i helt oberoende av varandra världsdelar och förmodade orsaker. Metertjocka isar låser in fartyg utanför Ryssland och regnet förvandlar arealer stora som Frankrike och Holland till sjöar i Australien.
Det får en tänka lite, en naturens nyck? Ingen vet varför, ingen kan förklara? Domedagsprofeter höjer varnande fingrar medans de lärda påtalar fyrverkerier. Knappast i vattnet väl? Jag tycker nog det är både olustigt och skrämmande vad det än beror på.

Vi får nog hopppas på att detta är en företeelse som bara händer då och då utan att vi kan förklara varför. Jag tänker i alla fall hålla ett höga och öra öppet under mina framtida fisketurer.

Nytt år Nya möjligheter, kanske en tid för ordentlig eftertanke!

3 kommentarer:

teamnappet.se sa...

Är det inte förutspått av azteker och några andra profeter på 1500-1600-talet att jorden ska gå under 2012?

Detta kanske bara är en förvarning.
Men jag tror ju inte på sådant skit så jag undrar nog oxå vad som händer.

Herr D sa...

Jo di säger ju så, men o andra sidan försvann de tydligast rätt snabbt från tillvaron de också.
Vi får väl hoppas på att de inte bara han skriva vidare :-)

Anonym sa...

Mycket trevlig blogg! kika gärna in på min flugfiskeblogg. http://www.meandmyrod.blogg.se

Mvh Rickard Hodell