måndag 14 februari 2011

Real Turmat !

Efter kaos i storstan skiner åter solen. Gårdagens oväder har sopat bort alla spår av tidigare aktivitet på sjön. Snön ligger så oantastad att jag nästan tycker det är synd att gå ut på isen. Det blir varmt i flytoverallen efter en stunds pulsande i snön, borren gör verkan och räkan dinglar ner i djupet. Nu är det bara att vänta!

Väntan visar sig bli längre än jag trott, nya hål borras och nya hål och så nya hål. Nä nu kurrar det allt till i magtrakten, en påse Real Turmat apteras med varmvatten och ännu en kort väntan tar sin början. Smidigt och gott med varm mat måste jag säga, riktigt gesvint!

Timmarna går och isen penetreras gång på gång och en ny väntan påbörjas vid varje nytt hål. Men det blir minsann till att krypa hem med svansen mellan benen denna dag. Även om maten smakade bra så gav den mig inte någon Tur i alla fall.
Åter vid strandkanten vänder jag mig om och studerar det kaos jag efterlämnar i snön, det ser ut som ett desorienterat fyllo dragit fram i sällskap med en mullvad.

Måtte snart våren göra antré!

4 kommentarer:

Jarkko Pykilä sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jarkko Pykilä sa...

Hejsan.
Hur har fisket gått för dig detta året?
Går det bra om jag länkar din blogg på min nya fiskesida?
www.flugfiskaren89.se

MVH: Jarkko

teamnappet.se sa...

Mat är aldrig fel på fisketurerna.
Jag brukar konka med mig stormköket och bullens pilsnerkorv alt. sibyllakorv.
Det är oxå smidigt och enkelt.

Hoppas att fiskelyckan återvänder tills nästa tur.
Skitfiske på dig!

Herr D sa...

Tjena Jarkko, visst går det bra, undrade just vart du tagit vägen eftersom din bloggsida var inaktiverad. Fisket för övrigt går trögt, så jäla mycket is överallt :-)

Pierre Den vände i helgen ;-) Nu vill jag bara att vintern försvinner Skitfiske på er.