måndag 21 februari 2011

MSX nqa Garanti !

Vintern behåller sitt grepp, 30cm is i havsvikarna gör ingen granittrampare glad. När flugfiskeabstinensen blir mig övermäktig letas rinnande vatten i närområden. -10 i luften och -1 i vattnet kan inte kallas flugfiskeväder direkt.

Isen bygger lika snabbt på klingan som att stöpa ljus på julafton. Blodet i fingrarna håller inte mer än 2 grader vilket gör isrensning i spöringarna till en mer eller mindre omöjlig aktivitet. Inte allt för långt in i denna knepiga utflykt knäpper det till straxt nedanför toppögglan.....man tror att man är fingerfärdig i kylan men svaret på knäppen är entydigt, toppen har gått av!!
Nu är det ju en himlans tur att man får en extra spötopp med på köpet annars hade denna stelfrusna tur fått ett abrupt slut. På med reservdelarna och kör igen men med ett varsammare handlag.

Då jag kontaktar MSX och följer de direktiv som krävs för deras " No Question Asked" Garanti så har jag egentligen inga förväntingar om att jag skall få en ny spötopp på garantin, det var ju trots allt jag själv som med knapriga fingrar i ett för flugfiskeväder sett inte optimalt förhållande var ute och dängde krycka.

Det tar inte många dagar innan en ny spötopp dinglar ner på posten. Inte nog med att jag är helnöjd med flugspöt, MSX håller vad de lovar. Nu ser jag fram mot mitt andra MSX spö, Sapphire 790-4 skall få tämja HavsÖringar på löpande band.

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

För en långdängare som dig är de nog bra med NQR då man kan göra som du brukar. Nämligen hamna i buskar, träd osv. och med vrede sedan bara dra av spötoppen.Hehe.. Skojar bara (verkligen)hur illa kan vara när man står däroavsett vad som är problemet, skönt att ha garanti som gäller. MSX verkar ok.

/T

Herr D sa...

Vafalls...Jag som är harmonin själv!
Skulle aldrig använda hårda ord på en fisketur ;-)
Inte kan jag klaga på MSX, jag är helnöjd.