tisdag 12 april 2011

Gotland föser samman!

Jag har tydligen en dragande kraft till Nordanvinden. När vinden kliver på värre än en turbotrimmad Carolafläkt, ja då är det jag som står på pallen i ett försök att lura HavsÖringen.


Då hela Västkusten står i svåra bränningar sker en annan utmanande prövning, att hitta en plats att fiska på! Inte för att det inte finns gott om platser, nej! Men det föser ihop alla tillresta Öringfantaster på Östsidan. Foto Juha Aura


Dessa har blivit allt fler år efter år och kommer från hela norra Europa. Då blir det helt enkelt trångt "i Gotland mått mätt" men det är en utveckling som man måste finna sig i helt enkelt. Fiskehistorierna var dock ett ekande lika samanfattande från de tillresta. Trögt och riktigt trögt, samma lika var det för undertecknad med sällskap. En vacker efterlekfisk fick dock syna kameralinsen innan han gick tillbaka. Foto Juha Aura

Då vi smiter in på en smal grusväg och tror oss vara för oss själva så tittar det fram en figur bakom ett strandskjul. Vi tvärnitar, lägger i baken och inser att platsen är upptagen. Filuren tittar till, ser vår reaktion och börjar stega mot oss. Vi stoppar bakåtrörelsen, det visar sig vara en av guiderna från Fish your dreams med 2 finnpajsare i släptåg. På glatt gotlänskt vokabulär talar han om att de skall gå åt ena hållet så vi kan gärna gå åt andra hållet så slipper vi åka tillbaka.


Vi tycker så klart att det är en vänlig gest och trampar gladeligen ut i det klara vattnet. Det blev dock inget här heller. Men vem är jag som klagar, vi hade strålande sol och sköna fiskekvällar. Det kunde ha varit mycket värre. Drygt 2 veckor kvar sen står jag där igen.

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

3 kommentarer:

Rickard Gustavsson sa...

Nästa gång du får för dig att besöka ön får du allt höra av dig så vi kan dra några kast tillsammans! :)

Herr D sa...

Halloj Rickard!
Sista helgen i April trampar jag fossiler igen ;-)

Rickard Gustavsson sa...

Grymt sa grisen! :)