söndag 10 juni 2012

Torös Silver Surfare!

Som på många ställen runt våra kuster kommer de på besök en gång om året. Det gäller att passa på den korta tid den långväga slingerbulten behagar stanna till. Men det är inte bara silverormen som surfar vågorna längs denna kust.
När vinden ligger på tillräckligt så dyker de tvåbenta surfarna upp även de. Det är Vågsurfing, Kitesurfing och Vindsurfing. Tre lite olika  men ändå lika element som utnyttjar vågorna och vinden.
Vi har parkerat oss innanför udden, vi har följare, landar en och annan och missar fler. Jag behöver lite gott till röken i midsommar. Då vi hållit på i knappt en timme börjar uppsamlingen av Kitesurfare bakom oss att bli lite oroväckande.
Den första ger sig ut på böljan, han håller sig på bra avstånd och respekterar oss spösvingare. Men sedan kliver no 2 i vattnet......han skiter fullständigt i att vi står och fiskar på kanten, han tycker det är roligt att hoppa mitt i vändningen ett tiotal meter framför snoken på oss, fram och tillbaka, fram och tillbaka.
Vi ids inte ens vänta på att resten av terroristerna kliver i vattnet fisket är redan förstört.
Det är inte första gången jag blivit abrupt avbruten av respektlösa surfare här ute. Frågan är hur dom tänker? Men det är väl just det de inte gör misstänker jag.  Dom har ju bara hela havet att leka på.

Undrar vad de skulle tycka om en treans krok i röven? Det skulle bli en kul drillning kan tänkas, men jag anser mig högre utvecklad än så, att stånga sig blodig mot ignoransens mur anser jag lönlöst.

1 kommentar:

Karki sa...

Häftigt med näbbisar.
Vi stötte på ett stim med dessa i mellersta skärgårn. Yttre delarna :).