söndag 7 september 2008

En Gäddas Samvete!

I mörkret lurar en dödlig predator i gröngult kamoflage. Blixtsnabbt attackerar han sitt byte utan pardon. Europas Baracuda har många attacker på sitt samvete, fisk, fåglar, råttor och även människor. Vissa överlever attacken med blotta förskräckelsen andra inte. Svårt sargad av en attack beslutade sig denna regnbåge ändå att hugga på min fluga. Många andra djur skulle dragit sig undan, slutat jaga och till sist gå en smärtsam död till mötes, men inte denna fisk, varför? Det sägs ju vara bevisat att fiskar känner smärta? Kan det vara så att de känner smärta men inte kan relatera sig till vad det är? Aj! det gjorde ont för att fem fenslag senare glömt vad de varit med om. Jag krokade en Båge som hade ett ärr över ryggen en gång c&r, 15 minuter senare högg samma Båge på samma ställe, Varför?
Det är mycket vi inte vet och mycket vi tror oss veta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja ibland kan man sannerligen fundera på hur fiskar fungerar. Jag har ett flertal gånger fått öring som överlevt gäddaattacker och det verkar som om dom kan överleva ganska väl efter omständigheterna

Anonym sa...

Grymt sår!! Det kanske var en kamikaze-RB som ville offra sig som matbit för att hans kompisar skulle få simma ifred denna gång...?