torsdag 4 september 2008

Karin Ahlborg Torsk recept !

Efter ett tips av Nicka Hellenberg fick jag chansen att uppleva ännu en svagsint miljö/naturterrorist och hycklare.
Hur resonerar Hon?
Har hon också bott i en skokartong?
Jag gör det för alla andra gör det ju ändå mentalitetet är väl härlig?
Kan vi inte döda alla valar också, Förbjudet?? men det finns ju andra som gör det ändå???
Skitsamma, jag drar upp till Bergeforsen och ryckfiskar lite, det gör ju alla andra ändå!!!!

http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article3243927.ab

5 kommentarer:

Art of jean sa...

Tror du missade hela poängen.
Att exportera/importera är ju också en miljöförstörelse. NU fiskas tydligen torsken upp från Östersjön och exporteras för vi svenskar vill inte ha den- vi importerar istället och känner oss duktiga :P

Fisken fiskas oavsett om svensken vill ha den eller ej. Vill vi inte ha den så exporteras den bara. Så hon anser att vi lika gärna kan äta den själva och slippa hela karusellen med exporttjosan och importatjosan som i sig är en stor miljöbov.

Äh...kan du inte läsa så får du väl sitta där å grina på henne :P

Herr D sa...

Jodå, läsa kan jag, men du behöver nog läsa på en hel del om ämnet precis som Karin. Köp boken Tyst hav av Isabella Lövin ;-)

Art of jean sa...

Hag haft om torsken som specielarbete på min skola för något år sedan. Men fortfarande är ju problemet: Sverigemsåte lagstifta ett förbud. Inte att folk faktiskt äter torsk.

Herr D sa...

Visst är det så jean! Men efterfrågan ger underlaget till fortsatt fiske, vi måste börja med att inte äta de arter som är hotade, sedan förmå regeringarna runt om i Europa att förbjuda fisket tills arten repat sig. Att intala sig själv att den fiskas ju upp ändå och säljs till andra länder ger ingen förbättrad situation varken för torsken eller andra hotade djur. Återigen, om du inte läst boken, gör det. Den kommer att ge dig en annan bild av hur regeringarna i Europa resonerar och hur fisket bedrivs. Man blir förvånad tro mig.

Anonym sa...

art of jean, det handlar om att beskatta våra naturtillgångar på ett hållbart sätt. Nu och i framtiden. 2098 vill man nog också äta torsk.
Herr D hänvisar till en bra bok i ämnet, och själv läser jag för tillfället "rädda västerhavet medan tid är" skriven på sjuttiotalet. Frågan var aktuell redan då, och situationen för torsken har förvärrats avsevärt sedan dess! Nu är det alltså riktigt illa.

/Ted