måndag 22 september 2008

Grädde och Gurkmacka!

Premiären står för dörren. Mobilen har inte ens hunnit ge ifrån sig sin revelj, jag är redan vaken. Tidig morgon och bråvikens HavsÖringar skall få ett tidigt besök av en utmärglad fiskefanatiker. Båten packas omsorgsfullt med extra batteri, full tank, fiskeprylar, gottgottigottgott och inte att förglömma kompass!! och det var tur det. Solen har inte ens orkat upp över vattenkanten innan motorn brummar snällt ut från hamnen i Nävekvarn. Jag tar sikte på min destination som sitter i ryggmärgen och sneglar på kompassens gradtal, nu gäller det att lita på kompassen och inte bli rådvill och tveksam. Efter en något pirrig resa dyker min tänkta destination upp i grädden jag färdas i. Grundkanterna och grynnorna finkammas med spänning men ingen verkar vara hemma denna tidiga morgon. Jag fickparkerar i en vik i väntan på att dimman skall lätta. Jag tänker på vad min far sa "det finns bara två lägen, det kan bara bli sämre eller bättre" jag får hoppas på det senare. Varm nyponsoppa och Gurkmacka med leverpastej sitter som en smäck i magen där jag sitter och junar i min ensamhet. Plötsligt bryter 3:e världskriget ut bakom ryggen på mig. Fågeljakt....flera hagelbrakare dundrar loss innan tystnaden åter faller över havet. Till slut sveper diman bort och jag kan åter utforska nya lokaler i jakten på havets silver. Det blir endast två följare som lugnt men nyfiket följer draget ända in till båten. Tempen ligger endast på 12 grader så min förväntan var och andra sidan inte högre än så. Men det var kul att se att nya outforskade ställen håller öring som senare skall få besök av en taggad Jägare.
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

2 kommentarer:

Bråviksöringen sa...

Intressant att du fick kontakt ändå. Fiskade du bara grunt eller även över djupt vatten? Hur såg platserna du hade kontakterna ut på?
/Bråviksöringen.

Herr D sa...

Har kikat på ett ställe på sjökortet som är besvärligt att ta sig till från land med det går. Stora stenras ner i vattnet med mycket blåstång men inte speciellt långgrunt. 2-3 meter från land blir det 6 meter djupt. Kan nog vara ett tips vid denna tempen i vattnet.