söndag 19 oktober 2008

Förutsägbar Trutta!

Jag vet var dom är, jag vet hur de fungerar. Jag kan deras mönster och jag vet vad de äter för tillfället! Tänk om det vore så......
då skulle jag nog inte skrämt livet ur HavsÖringen som stod och solade sig i knähögt vatten bara en halvmeter från land, jag sväljer ner hjärtat under en svordom över mitt klantiga beteende. Man vet ju att de går upp och värmer sig när vattnet är kallt, därför trodde jag inte för ett ögonblick att han skulle stå så nära när vattnet håller 10 grader. Min kunskap verkar vara bristfällig, det är nog så att HavsÖringen inte har ett tydligt mönster. Efter varje ny upplevelse och erfarenhet blir de mer och mer mystiska. Bara en död fisk följer strömmen. Beroende på kust och väderstreck förändras deras beteende och mönster och man kan aldrig vara säker på deras förehavanden runt våra vatten. Denna morgon hade nog gett mig en fajt om jag inte hade klampat fram så oförsiktigt. Men men, en erfarenhet rikare och en strålande morgon vid kusten är en bra start på dagen.
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

6 kommentarer:

Mattias sa...

Man måste se sig för vid öringjakt. Har själv fått lära mig det den hårda vägen...

Herr D sa...

Visst är det så Mattias och jag vet ju det, därför svider det än mer. Trodde faktiskt inte att han skulle stå så nära redan.

Micke.S sa...

Det där känner jag igen:)
Hur många gånger har man inte svurit ve och förbannelse över att man aldrig lär sig. Samma sak gäller även vid gädd och regnbågsfiske har jag märkt.
/Micke.S

Nicka - fiskebloggaren sa...

Outgrundliga äro öringarnas vägar. :)

På't igen bara!

Magnus sa...

Är det östsidan eller västsidan som ni ska köra på? Maila din adress så jag slipper ta mitt hotspot för alla som läser bloggen ;) mange_isak@yahoo.se

Herr D sa...

Gött så gör vi ;-)