måndag 22 december 2008

Vida vatten på små ytor!

Rapp, knack.....det där var ingen bottenkänning. Pulsen höjs, men lugnet återgår. Nytt kast, spänning......draget har nästan nått strandkanten, två snabba stötar men Öringen visar bara röven för mig och simmar ut igen. Det gör mig ingenting, efter min Hösttorka är jag glad med endast en beröring av Öring. Nytt kast...på något konstigt sätt känns det att det finns fler där ute och att denna dag är den dag jag så länge väntat på. Bra vind, klart vatten, ja! som det ska vara helt enkelt. Smack, bara tiotalet meter från strandkanten biter en gräddvisp i silverskrud på. Dopaminrushen väntar inte på sig, jag ler mitt bredaste leende även fast jag känner att denna filur inte kommer att hamna på julbordet. Känslan är härlig! Med några cm på sin sida får han gå tillbaka lika snabbt som bilden är tagen. Finns det fler?? Det gäller att smida medans järnet är varmt. Vänder mig om drar iväg ett kast....??? Va...F--....en vindsurfare kommer farandes från min högra sida. Vik ut för bövölen mumlar jag. Börjar sakta veva in.....viker blicken till vänster och ser till min fasa att ännu en beseglad raket kommer som ett skott bara meter från land. Ruskigt långt vevstopp följer med doppad spöspets, andningsuppehåll....han gick över. Är jag osynlig??? Tror dom att jag sitter och metar vid kanten? Hela havet har dom till förfogan med si det är tydligen bara här, mitt framför snoken på mig som det duger att surfa. Smått irriterad kan jag bara konstatera att den liga av silver som gick in för att jaga nu har blivit jagad ut mot djupet. Även jag känner mig bortjagad från ett tillfälle av fiske som inte allt för ofta infinner sig. Jag trampar vidare i jakten med det verkar som om det var chansen jag fick och förlorade. Påt igen.
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

6 kommentarer:

teamnappet.se sa...

Bedrövligt att folk inte kan visa respekt för andra.
God jul och ett gott nytt åt.
Hoppas att du får ett skitfiske år-09

Herr D sa...

Ja, ibland undrar man hur tanketrådarna är virade ;-)
Detsamma på dig.

Anonym sa...

Huj
Kul att de knackade på,havsöringarna.
Men har di däringa surfarna inget sjövett?
Hmmm,ibland kan få lite mörka tankar och då...kanske man skulle offra en sandgrävling i segelduken.

Ok, torkan är över -men inte för mig! Hjälp, jag måste fiska...
Packa grejerna, jag åker med kort varsel. Basta!

/Tedden

Herr D sa...

Fiskefeber Tedden? Ja du, vi får styra upp något, kanske du ska styra Japandroskan till tjockhult för lite bonkafiske ;-)

Jari sa...

Det är nog säkert kul att vindsurfa, om...man är lagd åt det hållet. Men de kan väl lära sig som vi fiskare lärt oss at visa hänsyn när vi utövar vår hobby. God fortsättning samt ett gott nytt år Herr D.

Herr D sa...

Detsamma Jari!