måndag 16 januari 2012

Proffs och Amatörer!

Att införliva nya förmågor till Bonkaträsket kan vara förödande för självförtroendet .Första gången jag fick med mig min arbetskamrat knep han en HavsÖring mitt framför snoken på mig. Denna gången blev en stilla repris.
Jimmy som jag träffade på Gotland för ett år sedan följde med ut på jakt för andra gången i träsket. Jag förkunnade att det varit trögt fiske och en dag som denna som är så pass lugn är inte något vidare.....jahaja.....där satt den, nej inte jag utan Jimmy, kul...javisst jag unnar honom detta men det svider ändå lite i själen.
Jimmy tycker att fisken förtjänar att gå tillbaka till sina göromål och släpper stjärten med stelfrusna fingrar.

Kort därpå bryter ett riktigt HavÖringsproffs ytan, en Gråsäl sneglar runt sin omgivning. Det var det det, med en sådan predator i området kan vi lika gärna ge upp. Vi funderar lite på om det var bra och släppa Öringen rakt i armarna på ett sådant monster.

Ett par dagar senare åker jag ner i min ensamhet, ingen annan omkring mig, inget orosmoment i sikte. Nu borde jag kunna knipa en rackare......vem dyker upp 20 meter rakt ut.....Herr Säl. Jaja, det är bara att ge sig av, så länge sälen härjar lokalerna så är det svårare än vanligt att lura upp silvret.

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nice havsöring! // Jarkko flugfiskesnack.se

Herr D sa...

Japp, den var fin den....
Hoppas han överlevde Herr Säl också.