tisdag 17 april 2012

Efter regn kommer sol!

Ett talesätt som ger omvänd betydelse! Vinden vrider 45 grader och solen sveddar snoken utan att vi märker hur fyllenäsan växer i rött. Igår var det fart bland ruskor och sten, idag är de ginklara grundfladerna helt öde. Jag sitter och funderar på hur olika det kan vara och vad väder och vind egentligen betyder för ett bra fiske.

Det finns säkert de som har bra fiske denna dag också, men då har de en annan grund att stå på, andra förutsättningar osv. Vi tar ett rygglut i solen som för att bättra på snoken lite extra innan vi beger oss över till andra sidan Öjn. Havet har mojnat betydligt under dagen och det är nästan helt lugnt. Vi kämpar på till solen lämnar in men denna dag är vi besegrade.

Vi vaknar till ännu en soldränkt pall med en lugn bris från NordVäst vridande Ostlig. Vi inser ganska snart att det kommer att bli en svår uppgift att lura något till hugg även denna dag. Då vi vadat ut mot pallkanten kommer tre herrar från andra hållet gåendes på land. De två första går bara vidare med den tredje väljer att genskjuta oss och knallar helt ogenerat ut framför oss och börjar fiska av sträckan vi tänkte granska i samma riktning. Kul kille!

Man orkar inte ens lägga energi på otänksamhet och nonchalans. Att inte vara själv på kusten har jag accepterat sen länge och är van vid men ett sådant beteende är inte helt ok!

En spöklik dimbank glider ljudlöst fram och omsluter oss totalt, man tappar kontakten med allt runtomkring. Det här brukar trigga öringen förkunnar jag till min kollega och det dröjer inte allt för länge innan Juha har fast fisk, själv går jag tom.

Nu ser jag fram emot nästa äventyr, det blir längre, mer varierat och framför allt hoppas jag på en riktig kanonblänkare.

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Huj! Man får konstatera att ni inte lidit nöd, varken på fisk eller annat modligum.
Du får ladda om, snart smäller det igen och då blir det blanka bumlingar har jag bestämt...

/Tedden

Anonym sa...

Tackar D för trevligt sällskap och härliga upplevelser :) / Juha