måndag 16 april 2012

Upptaget, var god vänd!


Regnet strilar ner och nordan ligger på som sig bör då jag äntrar pallkanterna. Det är inte längre en regel, detta har nu uppgraderats till en paragraf och ett stycke i Sveriges Rikes Lag.

Bild Juha

”Vi tror att” inte kan det vara många som ger sig ut en morgon som denna om man nu inte är lika graderat galen som oss två betongluffare. Om vi har fel! Första stopp, 3 fordon redan på plats. Vi ids inte ens titta ner hur många som patrullerar kanten. Vi vänder och drar ett strå ur idéhatten samtidigt inser vi att det är på vinst och förlust man i dessa dagar jagar frivatten längs Gotlands kust.

Bild Juha

Men vi har lite tur idag, nästa stopp är ostörd kust med lagom vind. Regnet fortsätter att smattra, avta för att sedan grina i lite extra för att på pin kiv göra livet något svårare. Efter att halva den tänkta kusträckan avverkats släpper allt.

På ett mörkt parti smäller det i rejält, en stark hög rackare bjuder på en snirklande dans. Några minuter senare, ny riktning på kasten och det smackar på ännu en gång. Nu är regnet sekundärt och vinden vår vän. Vi travar på i ett lugnt tempo och kastar av området på solfjäders vis.

Det blir tvärstopp mitt i vevningen, fisken går till väders och släpper vid nedslaget, jag hinner bara ta två vevtag så biter det till igen men den släpper……det kan bara betyda att det finns flera fiskar i lokalerna, jag hojtar på Juha att släpa sig ikapp för här var det med största sannolikhet ett stim inne för middag.

Bild Juha

Fast fisk hit och fast fisk dit, vi dubbeldrillar och skrattar ikapp. Ibland kan det vara ödets nyck som leder till ett förträffligt fiske. När eftermiddagen rullat på har vi motionerat 6 individer med topp på 4.7kg.

Juha återlämnar

Regnet? Ja det fortsätter, men sådant glömmer man så lätt när koncentration och fokus ligger på nästa tångruska, pallskreva eller stenparti.

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

2 kommentarer:

Karki sa...

Snyggt! Det är kul när sakerna faller på plats :).

Herr D sa...

Visst är det så Karki :-)