lördag 11 april 2009

Glögg med armbågs lucka !

Med ryggsäckarna packade av mången goda och även udda ting trampar vi iväg till planerat basläger. Det dröjer inte länge innan Tedden står med vinande rulle och akrobatiska Öringknyckar.
En skaplig Öring får gå tillbaka då vi anser att denna inte tillhör den välnärda silverglans vi önskar. När det 3 gradiga vattnet krupit in till märgen ger vi oss in till stranden för en lockande dryck i termosen. Hjärnan slår volter, juletider blixtrar förbi i aprilväder, Gravänder, Tussilago och blåsippor.
Varm Glögg i koppen värmer. Smaken är som den brukar men omgivningen och atmosfären är allt annat än Jul. Kontrast med mersmak, annorlunda! Ett antal avhoppare och silverglänsande sprall fick gå tillbaka efter en kortare kamp med krombukter och torpedrusningar.
Under alla år vi vandrat pallens kanter har vi oftast varit för oss själva, nu är det andra tider. Fiskereportage i all sköns tidskrifter och TV-inslag har satt Öringfisket på Gotland på kartan ordentligt. Aldrig har vi upplevt en sådan anstormning av likasinnade Öringjägare som nu. Detta kanske på gott och ont, men ”nästan” armbågslucka är aldrig roligt.
Jag är således van vid detta då jag kommer från en stad/kust då detta är mer regel än undantag men en viss fiskeetik kan vara på sin plats. Nog om detta!
Eftermiddagen kom med värme och nästintill spegelblankt vatten, endast dyningarna störde den blanka ytan och hoppet om bumlingen får övergå till morgondagens äventyr. Nyrökt Torsk, Najjad HavsÖring med färsk sparris och potäter står på kvällens gourmetmeny. Det blir inte mycket bättre än så här. Go spis!

5 kommentarer:

Jarkko sa...

Härliga bilder du har tagit :)

Micke.S sa...

Det ser ut som ni haft några riktigt mysiga dagar.Fina bilder var det också,du är duktig med kameran.
Vi hörs /Micke.S

Modestyblaise2 sa...

Hejsan
Ni verkar ha haft det underbart...det är ni värda...förra året var det väl inte så bra väder...ha det gott

Honken sa...

Härligt det ser ut! Själv har jag spenderat påskdagen i Dalälvens inte alltför varma vatten. Skillnaden för del är jag inte fått nån fisk än. Blir lite avundsjuk när jag ser ert silver ;)

Herr D sa...

Tackar , Jarkko och Micke
Här är det Kanon Modesty!
Det kommer Honken det vet du ;-)