lördag 21 november 2009

Varierad Kvalité

Efter ihållande regn, timmars vadning i 5 gradigt vatten vilket resulterade i absolut ingenting. Inte en känning inte en skugga och min arbetskamrat utbrister ändå.
-Det här var kul! Det kan jag göra igen!
Då förstod jag att jag har väkt ett virus i hans kropp, fiskevirus. Samme man var således inte sen att hänga med och urforska Betongträskets steninga kanter en eftermiddag efter jobbet. En snabb känning i mitt spö och flera vak skvallrar om att Öringen är på plats. En svampangripen HavsÖring i 4 kilosklassen simmar trögt och sjukt förbi nedanför våra fötter. Ingen vidare kvalité på den stackarn.
Straxt innan mörkret sänker sig över storstaden hojtar Juha till. -kolla, kolla! Spöt är böjt och levande. Härligt, det är inte bara hans första HavsÖring, det är bra klass på den också. Inte dåligt för att vara andra försöket på denna kluriga sportfisk. Jag kan bara glädjas åt hans förtjusning, nu är han nog ännu mer smittad! Grattis till en fin HÖ mannen!

Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

4 kommentarer:

Micke.S sa...

Grattis Juha!
Det var en grann fisk,nu är du nog fast för alltid på gott och ont:D

Herr D: Vad har du gjort? Hans liv kan ju vara sabbat för all framtid....

Juha sa...

Tack Micke, och framförallt D för håvningen samt viruset som sitter bar fin fint… (frugan kanske inte håller med i alla lägen):)

Herr D sa...

Ja Micke,
Vad har jag ställt till med.....nja, jag tror det legat latent och grott, jag hjälpte det bara upp till ytan :-)

Skönt att du fick uppleva Bonkaträskets mer sanna sida idag Juha :-) jag gav upp vid 4:a. samma lika inte ett nyp.

Sportfiskare.nu sa...

Bra med Afterworkfiske! Får lägga med ULspöet och dra lite abborre i Malmökanalen!