söndag 30 oktober 2011

Plåster på Såret!

Resväskan var packad och klar. Nyinvesterat teleskopspö stark lina och gäddtaffs. Om tid fanns skulle tropiska muskedunder utmanas och listan på övriga arter fyllas på.
Tanken var en affärsresa till Australien och Singapore där min ”expertis” inom yrket skulle sättas på prov.
Qantas ville annat….STREJK! Flera frustrerande timmar av trixande och fixande med resebyråer gav ingen vettig lösning på problemet så det var bara att bita i det sura och avboka hela arrangemanget.
Aningen nedstämd med känslan av att jag skulle göra något men inte kommer ihåg vad beger jag mig istället ut på en mer familjär utmaning, HavsÖring! Då mitt facit som granittrampare är något skral förväntar jag mig inget drillande denna gången heller.
Men nu är det ju så att vi inbitna HavsÖringsfantaster lätt glömmer, eller rättare sagt väljer att inte tänka så mycket på alla bomturer vi har i ryggsäcken. En ny dag är alltid en ny dag, nya möjligheter osv. Denna dag skulle bli en sådan dag.
Detta är lönen för mödan av ett oändligt nötande längs kuststränder och berghällar. Vacker blank fisk, stark och hoppvillig, en skumpiskande raket som plöjer och lever runt mellan stenarna. Nu har jag åter energi för några bomturer till.
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Tacka Quantas.

/Ted

Herr D sa...

Tacka o tacka ;-)
Jag kunde ju stått med en GT istället.....men en HÖ är inte att förakta...
Vi lär ut snart Ted...

Anonym sa...

Fin Havsöring Herr D :)

// Flugfiskesnack.se

Herr D sa...

Tackar Jarkko
Har du vart ute eller gäller förbudet där du bor nu?