söndag 2 november 2008

Börsnoterat väder!

Lågkonjunkturen slår hårt på ekonomin runt om i världen. Frågan är om inte vädret följer hack i häl? SMHI har det inte lätt att hinna med i svängarna mellan storm, snö, regn och sol om vartannat. Borde man inte börsnotera vädret också, släng in ett par börshajar i Smhi-studion så karusellen gungar igång ordentligt. Det verkar vara svart eller vitt vart man än vänder blicken, fredagen slets i småbitar av hård vind, regn och tsunamivågor. Lördagen blev yang i förhållande till fredagens yin, sol och lätt bris. Det är inte så konstigt att fisken blir yr i mössan och varken vet ut eller in. Är det huggperiod eller skall sjön frysa till is? Ska jag jaga spigg eller löja, simma ytligt eller på djupet? Och än värre blir det för en stackars fiskare som inte vet vad F-n han ska kasta i sjön för att fisken ska bita i. Vädret är ur led, så också vårat fiske-ego. En hel helg förlöpte och det enda som fick känna på hullingen var en stackars felkrokad spigg. Nä, nu gäller det att skaka av sig detta och lägga allt i minnesbanken som även den har toppar och dalar. Nya tag!
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan svåger!
Synd på det nappfria.
Det kanske nappar bättre i Alaska? Det finns fisk i Alaska, hur vet jag det? Jo frysdisken på Ica,Coop...Alaskafisk. Hihi...skit dåligt men jag fick mig själv att dra på mungiporna.
Ha det!
Modestyblaise2

Anonym sa...

Huj.
ja väder hit och dit...man börjar bli van.
Vet inte om jag törs åka till Jurassic Lake med en kille som är bror med både Oden och Tor.
Nåja, kanske Cuba kan duga...är det oväder finns alltid något annat att göra.
http://www.getawaytours.dk/index.php

/Ted

Herr D sa...

Det var vad de två paren som bodde på vandrarhemmet sa också "Vi köpte vår Lax på Ica"...

Ja.. Tedden...när jag var i Japan så klev ju en Tyfon in som på beställning.....Man börjar ju faktiskt undra hur det ligger till det där???

Magnus sa...

Börsras på väderfronten.... Är det det vi ska kalla regn från sidan för i framtiden?

Herr D sa...

Hmm, kan tänkas, det blir ju en vid båge.