lördag 12 april 2008

Borta bra men hemma Bäst!

Filtsulorna blir tunnare och rundare för varje steg, gummisträngen med halkstål är sedan länge borta. Timmar av fossiltrampande längs pallen och förflyttningar med hjälp av fossilt bränsle i en invecklad symbios formar dagen.
Vår position blev bestämd redan igår kväll under samkväm med ett par Norrlands Guld som sällskap. Det spelar ingen roll hur vinden ligger eller om Ra behagar vara på bra humör, vi ska dit…..
RA är på bra humör! Vinden friskar dock i och trycker iväg en stor linbåge vid varje kast, man får jobba hårt för att ha en bra kontakt med draget samtidigt som man vill bromsa farten när vinden driver iväg med lina och drag.
Tre kuststräckor avverkas under denna dag och man kan inte komma ifrån att ”borta bra men hemma bäst”. Det är alltid denna sträcka som levererar till slut. Nu gick vi dock bet på Öringmiddagen, det blev en tappad acceptablo och en sprall som simmade vidare.

Men mycket ska till för att trycka ner humöret på två ärrade suttbröder med Norrländsk malt som sällskap. Nya tag imorgon.
Man vet aldrig vad nästa kast för med sig ;-)

Inga kommentarer: