söndag 13 april 2008

Önska i ena näven!

När vi slår upp våra blå denna morgon behöver vi inte titta ut genom fönstret, dånet från gormande hav slår rakt igenom väggen och snöblandat regn knackar irriterat mot fönstret. Ingen idé att stånga huvet blodigt i frustrationen, det är bara att ta skiten, gilla läget och anpassa fiskeplats efter väder och vind.
Men det slutar inte där! Denna dagen ska gå till historien i fiskeloggen.
Vi hinner lagom rigga upp och traska ut på lååååånggrund botten (vem drog proppen ur Östersjön?) har aldrig sett maken till lågt vatten……nåväl, Tedden var enveten och målinriktad, ”jag tänker sutta fluga bannemej, nu ska di opp” tre sutt hinner svaja i vinden innan spötoppen knäcks i ett blygsamt knak, lika lång väg tillbaka till bilen…….kroppsspråket säger allt.
Han hinner lagom tillbaka till pallkanten för att dra iväg en wobbler genom luften och sedan fastna i botten, två missade drag senare ”pallrar” vi oss tillbaka till bilen utan känning. Innan jag kliver in i bilen skall jag lyfta upp de nyinköpta Loopbrillorna på huvudet och blir ståendes med ena bågen i handen….. börjar tro att den 13:e inte är någon vidare dag att bemöda sig att kliva ur sängen ändå.
Även denna dag kammar vi noll efter tre kuststräckor, säga vad man vill men man kan önska i ena näven och skita i den andra och se vilken det blir mest i. Endast 24 fisketimmar kvar om vi jobbar flitigt och fokuserat.
Kvar av dagen blir 2 slagna krigare som sitter och fossiliferar i solnedgången över varsin öl.
Nya tag imorgon.
Man vet aldrig vad nästa dag för med sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det du beskriver är "lagen om allts jävlighet" Det är inte lätt att vara fiskare i bland.