måndag 14 april 2008

Hemmabasen Levererar!

Dagen börjar knackigt, ny kuststräcka skall upptäckas. Misstänksamheten återspeglas i de tidigare dagarna, ”är fisken på plats, osv”? Denna sträcka ger ingen åtstramning i linan förutom bottenkänning.
Regnet som skulle dra in över Gotland uteblir, i alla fall där vi är. Solen skiner värmande hela dagen och ger bra vy över pallens struktur där vi strosar fram. Rastlösheten brinner i oss och en olustig känsla svallar i ryggmärgen om att vi är på fel plats, vi bestämmer oss för att ge oss av.
Det får bli dit vi vet att det brukar finnas fisk. Det dröjer inte länge innan en Öring missar mitt drag framför mina fötter, minuten senar hojtar Tedden om en fisk som missar. Åter igen är det hemmabasen som levererar.
Till slut drar det åt i min lina på nästan fullt utkast. Äntligen! Nu kommer nästa pers……sitter fisken bra? Det blir Öring till middag ikväll, en precis lagom matfisk får bita i stålet. Någon timme löper förbi och Tedden hojtar igen om fisk som missar, kastet senar biter en större öring i och drillning inleds under glada tillrop, jag snubblar genom pallhål och blåstång för att bidra med håvning. Som sig bör med Öringfiske lossnar draget i samma sekund fisken ligger i håven….den var nära!
Sen blir det inget mer under dagen, men nu är torkan i alla fall över. Nu har bumlingÖringen en halv dag kvar på sig att bjuda upp till dans innan det är dags att packa för denna gång .
MOS

Inga kommentarer: